mr. Silvia Dijkstra

“Hoe beter je iets doorgrondt, hoe creatiever je kunt zijn”

In het personenen- en familierecht ligt echt mijn hart. Na het afronden van mijn studie heb ik hierin jaren ervaring opgedaan als advocaat. Ook ben ik sectievoorzitter personenen- en familierecht bij een groot advocatenkantoor geweest.

mr. Silvia Dijkstra

dijkstra@forumlaw.nl
050 – 305 20 73

arbeidsrecht, bedrijfsleven, druk gezinsleven, HR, ontslagprocedures, beach volleybal, bedrijfsjuridisch, medewerker, structureel, onderwijsrecht, ondernemerschap, bootcamp, trusted advisor, ondernemingsrecht, geloofwaardig, ambtenarenrecht

Wat ik er vooral boeiend aan vind, is de veelzijdigheid. Er zitten menselijke aspecten aan, zoals bijvoorbeeld het regelen van een omgangsregeling, terwijl het vaststellen van alimentatie meer juridisch van aard is. En dan is er ook nog de meer zakelijke kant. Neem bijvoorbeeld het afwikkelen van huwelijkse voorwaarden van een ondernemer zonder dat het bedrijf er kapot aan gaat.

Het is niet alleen mijn ervaring als advocaat waar ik veel baat bij heb in mijn praktijk. In 2014 heb ik tijdelijk de advocatuur verlaten en ben ik beëdigd als rechter-plaatsvervanger bij de rechtbank Noord-Nederland. Ook heb ik deelgenomen aan de rechtersopleiding.

Als familierechter heb ik veel zaken behandeld. Door deze ervaring kan ik goed inschatten hoe de rechtbank met zaken om zal gaan en daar rekening mee houden. Omdat je als rechter-plaatsvervanger moet bijspringen waar nodig, ging ik toch de focus op het personen- en familierecht missen.

Nu ben ik weer advocaat en daar ben ik heel gelukkig mee. Ik ben heel vertrouwd met mijn favoriete rechtsgebied en dat geeft me de ruimte er wat mee te spelen, zaken creatief te benaderen. Dat doe ik ook in het erfrecht, waarin ik als rechter ook ervaring in heb opgedaan.

Als je leven in puin ligt, is het heel waardevol dat je kunt bouwen op iemand die je juridisch steunt en adviseert. Het geeft mij veel voldoening om in de rol van advocaat mensen in een moeilijke tijd bij te staan en ze te helpen hun leven weer op te bouwen.

Heb je mijn juridische ondersteuning en advies nodig? Neem dan even contact op.

Advocaten

mr. Danielle Kneppel

mr. Danielle Kneppel

mr. Reinhard Arnoldus

mr. Reinhard Arnoldus

mr. Sierd Roosjen

mr. Sierd Roosjen

mr. Jan Bouwe Rijpkema

mr. Jan Bouwe Rijpkema

mr.Niek Heidanus

mr.Niek Heidanus

mr. Jos Janssen

mr. Jos Janssen