mr. Sierd Roosjen

“Als advocaat kun je echt het verschil maken!”

Mijn werk als strafrechtadvocaat vormt een belangrijk deel van mijn leven. In het begin van mijn carrière heb ik ervaring opgedaan in meerdere rechtsgebieden. Maar het strafrecht is uiteindelijk echt mijn passie geworden.

mr. Sierd Roosjen

roosjen@forumlaw.nl
050 – 305 20 72

strafrecht, fietsvakanties, geen 9 tot 5, kinderrecht, WvGGZ, TBS, intensieve relatie, wereldreizen, voldoening, opkomen voor kwetsbaren, reputatie, spiegel voorhouden, uithuisplaatsing, wandelen, diepgang, moordzaken

Je krijgt te maken met mensen van uiteenlopend niveau en afkomst. Dat vind ik heel interessant en uitdagend. Binnen het strafrecht staat dikwijls een eenzame verdachte tegenover de machtige overheid, die vermorzeld dreigt te worden door dit machtsblok. Juist dan is het van groot belang dat die eenzame verdachte iemand aan zijn of haar kant heeft staan. Dat brengt de weegschaal in de rechtszaal weer wat in balans.

Het vertegenwoordigen van TBS-ers is een goed voorbeeld. Niek en ik hebben hier een goede naam in opgebouwd. Ik sta verdachten bij die TBS opgelegd dreigen te krijgen, maar ook tijdens hun tbs-behandeling. Sommigen sta ik al twintig jaar bij.

Minderjarigen vormen een andere kwetsbare groep die goede rechtsbijstand verdienen. Het gaat vaak om complexe situaties en de impact op het leven van kinderen, bijvoorbeeld bij uithuisplaatsing, is gigantisch. Daar wil ik dan echt de tijd voor nemen en de grootste zorg en aandacht aan besteden.

Ook algemene strafzaken vind ik erg boeiend. Van kleine vergrijpen tot spraakmakende moordzaken. Ik ga in de rechtszaal altijd de strijd aan voor mijn cliënt. Ik doe dat met overtuiging en kennis van zaken. Overigens niet zelden met succes. Dit succes voor mijn cliënt geeft mij veel voldoening.

Graag boek ook succes in jouw zaak.

Advocaten

mr. Danielle Kneppel

mr. Danielle Kneppel

mr. Reinhard Arnoldus

mr. Reinhard Arnoldus

mr.Niek Heidanus

mr.Niek Heidanus

mr. Jan Bouwe Rijpkema

mr. Jan Bouwe Rijpkema

mr. Silvia Dijkstra

mr. Silvia Dijkstra

mr. Jos Janssen

mr. Jos Janssen