Niek Heidanus

Bevlogen. Creatief. Deskundig.

Specialisaties: Straf- & Medisch Tuchtrecht

Als advocaat moet je soms tegendraads zijn. Tegen de stroom in laat ik de andere kant van de waarheid horen, probeer ik de nuance aan te brengen. In mijn strafrechtpraktijk bewandel ik regelmatig alternatieve wegen om onschuld te bewijzen en tot vrijspraak te komen.

Ik heb een groot hart voor kwetsbare personen die het niet getroffen hebben in het leven. Sinds 2000 kom ik op voor de belangen van ter TBS gestelden. Het is voor onze rechtstaat erg belangrijk dat deze mensen, ongeacht hun soms ernstige daden, ook correct en fatsoenlijk worden bijgestaan.

Op gebied van het economisch strafrecht sta ik regelmatig schouder aan schouder met rechtspersonen, directeuren en managers en ondersteun ze bijvoorbeeld bij grote fraude- en milieuzaken. Om reputatieschade te voorkomen, is het eerste doel altijd een regeling of schikking te treffen met het OM en het uit de media te houden.

Ik vind het belangrijk om mijn expertise en ervaring te delen. Daarom geef ik naast mijn werk cursussen aan advocaten, spreek ik op congressen en deel ik mijn verhalen door lezingen te geven.

Niek is lid van de Vereniging van TBS-advocaten.

Niek heeft zich in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten geregistreerd op de rechtsgebieden psychiatrisch patiëntenrecht, slachtofferrecht, strafrecht en tuchtrecht. Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen per rechtsgebied.

Advocaat

Niek Heidanus
050 – 305 20 71

E-mail heidanus@forumlaw.nl
LinkedinTwitter

Advocaten

mr. Danielle Kneppel

mr. Danielle Kneppel

mr. Reinhard Arnoldus

mr. Reinhard Arnoldus

mr. Sierd Roosjen

mr. Sierd Roosjen

mr. Jan Bouwe Rijpkema

mr. Jan Bouwe Rijpkema

mr. Niek Heidanus

mr. Niek Heidanus

mr. Silvia Dijkstra

mr. Silvia Dijkstra

mr. Jos Janssen

mr. Jos Janssen

mr. Liesbeth Poortman

mr. Liesbeth Poortman

mr. Anna Kwint

mr. Anna Kwint