mr. Niek Heidanus

“Ik kan heel slecht tegen onrecht”

 Mijn gevoel voor rechtvaardigheid is de belangrijkste drijfveer geweest om advocaat te worden. Alhoewel de keuze om rechten te gaan studeren eigenlijk meer gebaseerd was op advies van de vader van een vriend die rechter was. Het is een goede keuze gebleken.

mr. Niek Heidanus

heidanus@forumlaw.nl
050 – 305 20 71

strafrecht, oppositie, racefietsen, rechtvaardigheid, WvGGZ, TBS, reizen, orde van advocaten, ondernemingsrecht, Grinta Business Cycling, improviseren, hoge raad, paradijsvogels, opleiden, pleiten, competitief, klassieke muziek, realistisch

Vaak ben ik tegendraads. Dat moet ook als advocaat: het lef hebben om zaken van de tegenovergestelde kant te bekijken. Tegen de stroom in laat ik de andere kant van de waarheid horen, probeer ik de nuance aan te brengen. In mijn strafrechtpraktijk bewandel ik regelmatig alternatieve wegen om onschuld te bewijzen en tot vrijspraak te komen. 

 

Ik heb een groot hart voor kwetsbare personen die het niet getroffen hebben in het leven. Sinds 2000 kom ik op voor de belangen van ter TBS gestelden. Hier heb ik samen met Sierd veel rechtspraak gemaakt, tot aan het Europese hof. Het is voor onze rechtstaat erg belangrijk dat deze mensen, ongeacht hun gruwelijke daden, worden bijgestaan in hun rechten.

 

De laatste jaren heb ik mij fanatiek op het economisch strafrecht geworpen. Ik sta schouder aan schouder met directeuren en managers en ondersteun hen bijvoorbeeld bij fraudezaken. Om reputatieschade te voorkomen, is het eerste doel altijd een regeling of schikking te treffen met het OM. Dat lukt helaas niet altijd. 

 

Ik ben trots op de vele leuke en soms ook geruchtmakende zaken die ik gedaan heb. Vaak met vrijspraak. Ook vind ik het belangrijk om mijn expertise te delen. Ik geef cursussen aan advocaten, spreek op congressen en deel mijn verhalen door lezingen te geven.

 

Maar bovenal ben ik nieuwsgierig naar jouw verhaal. Wellicht kan ik je helpen…

Advocaten

mr. Danielle Kneppel

mr. Danielle Kneppel

mr. Reinhard Arnoldus

mr. Reinhard Arnoldus

mr. Sierd Roosjen

mr. Sierd Roosjen

mr. Jan Bouwe Rijpkema

mr. Jan Bouwe Rijpkema

mr. Silvia Dijkstra

mr. Silvia Dijkstra

mr. Jos Janssen

mr. Jos Janssen